Какво ни е необходимо за да започнем да използваме ЛИЧНА ЕФЕКТИВНОСТ?

Тук ще изброим всичко, което ни е необходимо, за да можем успешно да прилагаме техниките описани в сайта. Този списък, разбира се, е далеч от пълен. Смятам, обаче, че това са минимума от инструменти, с който всеки може да започне да управлява по-добре ежедневието си. Чувствайте се свободни да допълвате списъка в коментарите под текста.


Компютър с достъп до интернет

След като можете дa прочетете това, то значи имате необходимото. Скоростите, които се предлагат от повечето доставчици са съвсем достатъчни.

Браузър Chrome

Повечето услуги работят и през други браузъри, но за да е най-лесно и удобно тук ще използваме Chrome. Ако го нямате инсталиран на компютъра си, можете да го изтеглите ето от тук

Мобилен телефон с операционна система Android

За да можете ефективно да управлявате времето и местоположенията си и в движение, а не само когато сте пред компютъра, ви е необходимо мобилно устройство. Независимо дали ще е мобилен телефон или таблет с телефонен модул, това е устройството, което ви дава тази независимост. Марки и модели има достатъчно. За нашите цели е достатъчно устройството да има GPS (или GLONASS) и непрекъснат достъп до интернет. По отношение на мощност, съвременните устройства имат достатъчно. Разбира се, това е сфера, в която развитието става с месеци, така че трябва да сте подготвени, че до година-две телефонът ви може и да започне да се „задъхва“ от по-новите версии на приложенията.

Мобилен интернет достъп

За да можете в реално време да работите с графика си, ви е необходим и достъп до интернет през мобилното ви устройство. Мобилните оператори предлагат достатъчно голям избор от планове. За това, за което ще използваме телефоните тук, какъв точно ще е плана не е от голямо значение. Добрата скорост и покритие са важни, но за нашите цели не са решаващи. Скоростите вече са достатъчно добри в по-голямата част от страната, дори и на най-минималния план. Така, че ако бюджета ви е ограничен по това перо, и ниската скорост ви върши работа. Синхронизацията на устройството върви на заден фон и обикновено не отнема много ресурс.

Профил в екосистемата на Google


Тук няма да се занимаваме с това как се създава и конфигурира профилът ви, освен с нещата пряко свързани с някоя от темите. В ЛИЧНА ЕФЕКТИВНОСТ започваме след като имате вече създаден профил, използвате го на компютъра си и той е активен в мобилното ви устройство. Повече за това как да управлявате профила си можете да прочетете в Помощния център на Google Профили. Ако не сте сигурни дали имате профил, то можете да проверите ето така: Проверка дали имате профил

Всичко останало – приложения, как се използват, настройки и т.н. – ще се обсъжда в различните теми. Можете да споделите в коментарите, какво още смятате, че би било полезно да бъде добавено като начална точка в този списък.