Как да се справим със стреса: теория и практика


Съвместно с Freeдом21 организираме събитие посветено на стреса и копинг стратегиите. Ето малко информация, заедно с линкове към събитието в Google, както и събитието във Фейсбук

Днес стресът се е превърнал в неразделна част от ежедневието ни. Но как да се справяме с него? Има ли начин да го избегнем? Какви са добрите т. нар. копинг стратегии, които да прилагаме, когато се чувстваме напрегнати?

#КАКВО
Това ще са някои от въпросите, по които ще говори Георги, създател на проекта Лична Ефективност и лектор на СЪБИТИЕТО ни на 25-ти септември (вторник). Заедно с него ще вникнем в основата на стреса, ще разберем как той ни се отразява психически и физически, ще обсъдим по какъв начин е свързан със заобикалящата ни среда и още други интересни въпроси. 

✔️ ТЕОРИЯ + ПРАКТИКА: След като изградим теоретичната основа, ще преминем и към практическата част. Тогава ще се научим да използваме копинг стратегиите, които идват на помощ в стресови ситуации. Ще разберем как можем да измерим стреса и как можем да го регулираме.

📌 ПРОГРАМА
1.Теория
A. Стрес: какво се случва в мозъка?”, “какво се случва в тялото?”, “какви са последиците?”;
Б. Кой е "опасният стрес"?;
---
2. Практика
A. Измерване на стресa: измерване и сравняване на нивото на възбуда;
Б. Регулиране на нивото на възбуда: механизъм на дишането, метод на дишане;
В. Внасяне на информация в системата на взаимодействие със средата: техника на въпросите.

#КОЙ
Георги е психолог по образование и е специализирал в когнитивно-поведенческа терапия. Създател е на проекта Лична Ефективност, който беше тема на няколко събития във Freeдом21 с над 30 души публика. Георги планира да разраства проекта си и по този повод в нашето пространство предстои курс по метода на Лична Ефективност, в който всеки може да вземе участие. За повече инфо следете страницата ни.

👉 Преди това обаче разгряваме с полезно събитие на тема стрес и копинг стратегии. 
#КОГА
На 25-ти септември (вторник) 
От 19:30ч. до 21:30ч.
Във Freeдом21, ул. Стефан Стамболов 21, Велико Търново
Билет Early Bird: 15лв. (до 31-ви август) 
Стандартен билет: 20лв.
Заяви участието си тук: https://event.gg/10471/