Как да отбележим собствени места в Google Карти

В Google Карти можем да видим района, в който обикновено се придвижваме. Както обикновено сме свикнали да се ориентираме, така и тук това става най-често по адрес. Не винаги адресът отговаря на реалния обаче. Често е по-лесно да се ориентираме по място, отколкото по улица и номер. И в двата случая можем да срещнем едно и също затруднение. Изписването на пълния адрес в точния формат, в който на нас ни трябва, отнема време и крие риска от грешки. Понякога името на обектът, който ни е необходим за полето за адрес, е дълго и сложно. Класически пример са лекарските практики. Когато ми се наложи да напиша „ИППМП – д-р...“, всеки път бъркам. Дори и сега специално проверих как се изписва.


Как да намираме обектите по картата по-лесно?


За всичко това разбира се си има улеснение и то се нарича добавяне на собствен етикет на мястото, което често посещаваме. Какво е характерно за собствените ни етикети?

  • видими са само за вас
  • могат да се редактират, създават и изтриват както от компютър, така и от телефон
  • могат да се използват и в други приложения в екосистемата на Google.

Последното много ни помага, особено когато става дума за напомняния. Тук е времето и да кажем, че имаме два предварително създадени етикета от Google. Това са етикети за домашния ни и служебния ни адрес, които съответно са „вкъщи“ и „работа“. Тях също можете да редактирате както от компютъра в Google Карти, така и на телефона в приложението Google.

Да имаме собствени етикети за местата всъщност много улеснява управление на времето ни. Затова и тук специално им обръщаме внимание. Във видеото по-долу ще покажем как се създават на компютър и телефон.



Какво трябва да имаме като резултат?

След като вече имаме списъка, който направихме в Как Google Карти ни помага в ежедневието? и сме измислили имена за всяко от местата, то остава да използваме това, което научихме от видеото и да ги въведем. Накрая, като отворите „Вашите места“ в Google Карти, трябва там да виждате освен работата и домашния си адрес, и всички места от вашия списък. Така вече ще сте подготвени по-лесно да попълвате полетата за адрес, където са необходими в някое от другите приложения в екосистемата.

Тази сравнително проста операция ни спестява много време и неприятности в борбата ни за по-организирано ежедневие. Дълго време тази функция липсваше, но за радост вече е тук и можем по-лесно да работим с местата си. Въпреки че не изглежда сложно, винаги е възможно да възникнат трудности. Затова не се притеснявайте да обсъждате с нас и останалите посетители на сайта. За целта можете да използвате коментарите по-долу, както и формата ни за контакт.